Jag är ÄCKLAD!!
Hur kommer det sig att det måste proppas in massa äckliga E ämnen i allt som kan tänka sig?!
Idag upptäckte jag att mitt favvo natur snarra (allt med yogurt överdrag) är fylld med E 904, som på kodat språk betyder: Sekret från den indiska lacksköldlusen!!!!!
Hur kan det vara så? Det är ju så jävla äckligt!
Min spontana reaktion var att sms'a Linde och berätta det hemska. Medans jag ställde ifrån mig min påse med äckel kände jag hur all livslust bara dränerades. Nu kan jag ju aldrig äta mitt naturgodis igen.
Samtidigt såg jag att det är gelatin i alla mjuka godisar. Det är ju absolut ingen nyhet, MEN ordet (svin) & (nötkreatur) var märkt efter för att visa vart ifrån de kom. Det har jag aldrig sett förr.
Exempel på godis som innehåller E 120, karmin: Ahlgrens bilar, Geléhallon, Geléhjärtan, Nappar, Hallonbåtar, Kolabönor, Geléormar, Lakritspinnar, Björnar, Fox kola, Vingummi, Tablettaskar, Engelsk konfekt.
Exempel på godis som innehåller E 904, schellack: Gräddkola, Chokladrussin, Vetepuffar, Majskulor, Bananchips, Yoghurtöverdragna nötter, Yoghurtöverdragna torkade frukter, Tuggummikulor.
MÖÖÖMS!!!!!!
Världen håller fan på att bli galen!

Jag ... vet inte vad jag ska säga. Vad, liksom? Ska man inte ens få äta naturgodis i fred längre? Morr. Min yoghurt i kylskåpet innehåller inte några E-ämnen - varför måste GODIS göra det?!
Jag vet inte ens VAD man kan & vågar äta mer. Det är fan till och med E 904 i frukt för att göra dem blanka!!!
HALLÅÅ!!!!!???
... blanka? Vem fan vill ha BLANK frukt!?